Lord's Pavilion

Lighting Design International’s scheme for one of sport’s most famous interior locations, the Long Room at Lord’s Pavilion, bowled the judges over at the Lighting Design Awards. The Long Room is home to an unrivalled collection of cricket art and needed a discreet, track-mounted lighting system that would complement the stunning architecture and provide visual comfort both in the Long Room and in the historic Long Room Bar.

LDI specified a custom version of Precision Lighting’s Phantasia picture light and the Retrac low voltage lighting system. Single and double-headed versions of the minimalist Phantasia were used with backlight shields, snoots and louvres. Retrac can be recessed into walls and ceilings as well being surface mounted or suspended, making it extremely versatile. At Lord’s a special mounting detail was designed so that the track blended into the Long Room’s period decor and the Retrac was finished with a cover strip painted to match the walls. The choice of finish and the minimal size and design of the luminaire complemented the surrounding decor to create a contemporary installation that blends seamlessly into a classic room.

Location

London, United Kingdom